Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

contoh soalan peperiksaan penolong pegawai tadbir n29

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Seperti yang telah dimaklumkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) calon bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir Negeri N29 untuk peringkat pusat dijemput menduduki peperiksaan secara online pada 15 Ogos 2018, hari rabu bermula jam 8.00 malam. Contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 berikut boleh digunakan sebagai panduan untuk para calon.

Tahniah diucapkan kepada semua calon yang dipanggil untuk menduduki peperiksaan tersebut.Oleh kerana peperiksaan ini dilakukan secara online, semua calon perlu memastikan kuota capaian internet anda mencukupi sebelum peperiksaan ini dijalankan bagi mengelakkan sebarang gangguan.

contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

Kepada calon-calon yang masih belum semak permohonan mereka boleh semak di pautan berikut:

Semak kelayakan peperiksaaan online Penolong Pegawai Tadbir N29

Calon peperiksaan juga boleh menyemak status permohonan di aplikasi mobile iaitu MySPAv2.

TUGAS PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Berdasarkan laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam( SPA) tugas sebagai seorang penolong Pegawai Tadbir Gred N29 adalah seperti berikut:

Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.[sumber]

Manakala gaji yang ditawarkan kepada mereka yang layak menerima jawatan Penolong Pegawai Tadbir  N29 adalah di antara RM1493 hingga RM5672.

Adakah anda sudah bersedia untuk bersaing dengan ribuan calon yang lain untuk merebut jawatan ini? Peperiksaan awam online ini merupakan langkah permulaan untuk anda melayakkan diri untuk berkhidmat di sektor perkhidmatan awam. Persedian perlu dilakukan dengan secara rapi dan betul bagi melayakkan anda lulus dan dipanggil untuk sesi temuduga.

Maka, pihak Tim Kerjaya2U berkerjasama dengan Tim Infokerjaya berbesar hati menyediakan rujukan contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29, tips dan panduan untuk anda menjawab soalan peperiksaan ini secara dalam talian.

 

ww.wasap.my/nak-contoh-soalan

FORMAT PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Buat pengetahuan para calon , sukatan peperiksaan secara online yang digunakan oleh bahagian Peperiksaan SPA ini merangkumi 2 seksyen iaitu Seksyen A pengetahuan Am mengenai Malaysia dan dunia. Manakala Seksyen B pula penyelesaian masalah.

Sekiranya anda lulus dalam peperiksaan ini, anda layak untuk dipanggil ke sesi temuduga.Pihak peperiksaan SPA akan mengumumkan keputusan peperiksaan ini dalam tempoh 25 hari bekerja selepas tarikh peperiksaan dijalankan.

Daripada maklumbalas yang kami terima mengenai peperiksaan online penjawat awam, antara faktor yang menyebabkan kegagalan calon untuk lulus adalah berpunca daripada tidak mengetahui dan memahami format soalan .

Kini tempahan panduan contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29. Klik pautan tempahan dibawah

KANDUNGAN DALAM PANDUAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

contoh soalan peperiksaan penolong pegawai tadbir n29

Pihak kami ingin membantu anda membuat persediaan sebelum menghadapai peperiksaan dengan menyediakan panduan peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 yang merangkumi:

 • HURAIAN FORMAT 2018

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2018 berbeza dengan 2017 & 2016

 • PECAHAN SETIAP SEKSYEN

Tahukah anda dalam setiap seksyen terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana ‘pecahan dalam pecahan’ tersebut!

 • 90++ NOTA RINGKAS

TAJUK NOTA RINGKAS. Berkaitan pentadbiran negara, dasar dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai senjata persediaan peperiksaan tersebut.

 • LEBIH 50++ SOALAN SEKSYEN A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk menghadapi peperiksaan nanti.Ianya dibina khas untuk memudahkan anda nanti.

 • LEBIH 40++ SOALAN SEKSYEN B

Bukan soalan sebenar tetapi ianya disusun oleh Tim Infokerjaya untuk memberi keyakinan semasa peperiksaan pada 15 ogos 2018 nanti. Jangan risau. Soalan matematik diberi jalan kerja untuk memudahkan anda

 • TIP SULIT SUKSES

Untuk setiap seksyen ,ada jerat dan trick yang sengaja diadakan. Tujuannya hanya satu, menyingkirkan calon yang ramai! Ada beberapa maklumat penting yang bakal menjadi senjata untuk anda selamat dari perangkap ini. Rahsia ini untuk anda sahaja!

Apa tunggu lagi. Lagi cepat anda dapatkan panduan ini, lagi cepat anda dapat ulangkaji dengan panduan yang betul yang mengandungi 195 muka surat.

penolong pegawai tadbir n29

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Comment